Katlyn Colman aan het hoofd van het nieuwe kinderbijslagfonds Infino

Vandaag wordt Katlyn Colman de kersverse algemeen directeur van Infino, het nieuwe kinderbijslagfonds waarin Acerta en Securex hun krachten hebben gebundeld. De Gentse economiste met een rijke ervaring in de zorgsector komt over van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen waar ze algemeen directeur was. “Gezinnen staan voor grote veranderingen omdat onze samenleving snel verandert. Met het team van Infino gaan we een eigentijdse invulling geven aan kwaliteitsvolle dienstverlening voor onze 275.000 gezinnen." 

Katlyn Colman combineert managementkwaliteiten (Vlerick, INSEAD, AMS) met een rijk verleden in uiteenlopende zorgorganisaties. Daarmee slaat ze de brug tussen twee werelden. De keuze voor Colman was dan ook ingegeven door de nieuwe rol die het klassieke kinderbijslagfonds moet spelen.

“Gezinnen vandaag zijn niet meer de gezinnen van 25 jaar geleden. Simpelweg omdat de samenleving zo spectaculair veranderd is. Denk aan de gezinssamenstelling, impact van technologie, rol van werk, ... dat vraagt veel aanpassingsvermogen van iedereen”, aldus Colman die vanuit haar vroegere functies altijd nauw contact had met jonge gezinnen. “Toch vinden we dat elk gezin moet kunnen dromen van het leven dat het wil leiden en dat het gewoon gelukkig kan zijn." 

Een nieuwe rol voor het klassieke kinderbijslagfonds

Die veranderende samenleving plaatst gezinnen voor nieuwe uitdagingen en Infino wil hen daarbij helpen en inspireren. Tijdens de zwangerschap, na de geboorte en bij elke stap die kinderen met hun ouders zetten op weg naar volwassenheid. Katlyn Colman licht dat toe. “We gaan een hele reeks van diensten aanbieden die beantwoorden aan waar gezinnen praktisch mee te maken krijgen. Echte noden van elke dag: opvoedkundig, sociaal, fiscaal en wettelijk. Al die kennis van Infino moet hun leven van elke dag een plus geven, het aangenamer en rijker maken. Kinderbijslag en premies correct uitkeren zien we als een logisch verlengstuk daarvan." 

Management met zorg en passie

Katlyn Colman weet als ex-algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen waarover ze spreekt. Weinig andere organisaties zijn zo diepgeworteld in onze samenleving. Colman kent de noden omdat haar vroegere organisatie in alle geledingen van de bevolking actief was.

“Wat ik naast mijn managementbagage meeneem naar Infino, is het belang van een luisterend oor. Alles begint met aandacht en begrip voor wat moeders, vaders en kinderen vandaag bezighoudt. Infino wil op vragen en bezorgdheden rond opvoeden een passend antwoord kunnen geven. Op mensenmaat én met de kracht van technologie. Want uiteraard stemmen wij ons 100% af op hoe gezinnen zich vandaag informeren." 

Contacteer ons
Steven De Vliegher PR Specialist
Over Securex

Ondernemerschap is de motor van onze economie en werknemers zijn hierbij de sleutel tot succes. Securex ondersteunt startende en gevestigde ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming. Het gelooft sterk in een personeelsbeleid op maat van het individu en met oog voor duurzame inzetbaarheid.

Securex is de partner bij uitstek in ondernemerschap en tewerkstelling. Het biedt ruime en geïntegreerde dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak voor ondernemers, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Bij Securex zit alles onder één dak. 

Securex behaalde in 2021 een omzet van 280 miljoen euro. De Groep Securex is actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en in Spanje, en telt 1.700 medewerkers verdeeld over 28 regionale kantoren. Zij zetten elke dag hun beste beentje voor en helpen 95.000 bedrijven, 150.000 zelfstandigen en meer dan 5.000 partners.

www.securex.be