Kinderbijslagfondsen Securex en Acerta lanceren Infino, dé partner van gezinnen

Acerta en Securex maken zich klaar voor de regionalisering van de kinderbijslag. Ze slaan de handen in elkaar en brengen hun kinderbijslagfondsen samen in een nieuwe structuur: Infino. Dit nieuwe bedrijf krijgt een eigen gezicht en een eigen verhaal. Infino wil dé partner zijn van gezinnen, een merk dat families begrijpt. 

Naar een nieuwe organisatie van de kinderbijslag in België

Sinds de zesde staatshervorming is de kinderbijslag een regionale bevoegdheid. Ze verschuift dus van het federale niveau naar het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De kinderbijslagfondsen van Securex en Acerta reageerden op die ontwikkeling door samen in zee te gaan. Een belangrijke strategische keuze, want vanaf 2019 zullen de gezinnen zelf kunnen kiezen bij welk kinderbijslagfonds ze zich aansluiten – in plaats van de werkgever.

Vandaag lanceren de beide kinderbijslagfondsen hun nieuwe gemeenschappelijke merknaam: Infino. Infino is actief in alle regio’s en staat vandaag in voor de uitbetaling van kinderbijslag aan 500.000 kinderen.

Infino, partner van gezinnen

Infino komt van het Franse ‘Infini’, wat oneindig en grenzeloos betekent. Onze naam bevat met de klanken van het Engelse 'infant' (zuigeling) en het Franse 'enfant' (kind) ook een dubbele verwijzing naar baby's en kinderen. Dat is geen toeval, want het is vooral voor de toekomst van kinderen en jongeren, dat we ons inzetten.

Kathleen Vandenberghe, Algemeen Directeur: “We willen een sterke en performante partner zijn van de overheid en de gezinnen in de drie regio’s. We wensen ook een duurzame toekomst en werkgelegenheid te behouden voor onze medewerkers. Door samen te werken en opgedane expertise en kennis te valoriseren, verhogen we onze duurzaamheid en kunnen we tegelijk synergievoordelen realiseren. Bij Infino begrijpen we families, hun behoeften en ambities. Het kinderbijslagfonds Infino biedt diensten aan die kaderen binnen het gezinsbeleid, op maat van de praktische, emotionele, educatieve en sociale noden van gezinnen en kinderen.”

 

Cijfers 31/12/2016

Vlaanderen

Wallonië

Brussel

Marktaandeel

22,1%

11,9%

12,4%

Aantal rechtgevende kinderen

347.338

108.733

38.230

 

 

Over Securex

Ondernemerschap vormt de basis van economische activiteit, werknemers zijn hierbij de sleutel tot succes. Securex ondersteunt ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming, en gelooft in een personeelsbeleid op maat van het individu en gericht op duurzame inzetbaarheid.

Securex is de partner voor zowel startende en ervaren zelfstandigen of kmo’s, als grote ondernemingen en openbare besturen. Wij hebben alles in huis voor een geïntegreerd HR-beleid. Wij bieden dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak voor ondernemers, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Bij Securex zit alles onder één dak.

Securex behaalde in 2016 een omzet van 276 miljoen euro. De Groep is actief in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland, en telt 1.700 medewerkers verdeeld over 31 regionale kantoren. Zij zetten elke dag hun beste beentje voor en helpen 83.800 bedrijven, 116.000 zelfstandigen, 70.000 particulieren en 5.600 bevoorrechte partner-boekhouders, -makelaars en –accountants.

Over ACERTA

ACERTA is als hr-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond loonverwerking, sociale zekerheid, kinderbijslag, vestigingsformaliteiten en de professionalisering van het hr-beleid. De groep ondersteunt ondernemers en organisaties in elke groeifase en bij elk hr-proces. De kracht van mensen, daar draait het om bij ACERTA. ACERTA wil zijn mensen optimaal inzetten om zo het menselijk kapitaal van ondernemingen te optimaliseren. Daarbij is ACERTA een partner voor starters, zelfstandigen en vrije beroepen, kmo’s en hr-professionals in privéondernemingen en overheidsinstellingen.

ACERTA telt meer dan 1300 medewerkers, verdeeld over 38 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De groep kende in 2016 een omzet van ruim 170 miljoen euro. 1 starter op 5 passeert effectief langs ACERTA’s ondernemingsloketten. De groep beheert het statuut van 1 zelfstandige op 3 en 1 onderneming op 4 gebruikt haar oplossingen.

 

Contacteer ons
Julie Van Nieuwenborgh Corporate communication assistant , Acerta
Steven De Vliegher PR Specialist
Julie Van Nieuwenborgh Corporate communication assistant , Acerta
Steven De Vliegher PR Specialist
Over Securex

Ondernemerschap is de motor van onze economie en werknemers zijn hierbij de sleutel tot succes. Securex ondersteunt startende en gevestigde ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming. Het gelooft sterk in een personeelsbeleid op maat van het individu en met oog voor duurzame inzetbaarheid.

Securex is de partner bij uitstek in ondernemerschap en tewerkstelling. Het biedt ruime en geïntegreerde dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak voor ondernemers, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Bij Securex zit alles onder één dak. 

Securex behaalde in 2021 een omzet van 280 miljoen euro. De Groep Securex is actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en in Spanje, en telt 1.700 medewerkers verdeeld over 28 regionale kantoren. Zij zetten elke dag hun beste beentje voor en helpen 95.000 bedrijven, 150.000 zelfstandigen en meer dan 5.000 partners.

www.securex.be