Sébastien Cobut nieuwe Director Securex Consulting

Sébastien Cobut nieuwe Director Securex Consulting

Brussel, 1 maart 2023 – Securex, partner in tewerkstelling en ondernemerschap, heeft Sébastien Cobut aangesteld als nieuwe Director van Securex Consulting. Cobut, die kan bogen op meer dan 20 jaar ervaring in de HR-consultancysector, neemt vanaf 1 maart zijn rol op bij Securex.

Sébastien Cobut vervoegt partner in ondernemerschap en tewerkstelling Securex na een rijkgevuld parcours. Daarin stond hij aan het hoofd van diverse HR-consultingbedrijven, voornamelijk met een focus op rekrutering en talent management. Cobut maakt de overstap naar Securex van Talogy, het vroegere Cubiks PSI, waar hij sinds 2018 Country Manager Belgium & Luxemburg was. Voordien bekleedde Sébastien Cobut jarenlang leidinggevende functies op het hoogste niveau bij onder meer Connected Minds, Ntrinsic, TRANSEARCH en VOLT.

Kristof Benoit, General Manager Business Development & International van Securex: “Securex onderscheidt zich in de Belgische HR-markt dankzij zijn brede waaier van geïntegreerde dienstverlening, die administratie ver overstijgt. Daarin bewijzen onze consulting-diensten op vlak van loon- en personeelsbeleid, opleiding, outsourcing e.a. in toenemende mate hun meerwaarde. Ik ben ervan overtuigd dat Sébastien Cobut met zijn specifieke profiel en ervaring de juiste man is om de activiteiten van Securex Consulting verder uit te bouwen. Een belangrijke opdracht, want die consultingactiviteiten vormen een belangrijke pijler in de groeistrategie van Securex.
Sébastien Cobut over zijn nieuwe functie: “Het is dan ook met veel gezonde ambitie dat ik als Director Consulting die tak binnen Securex zal aansturen en verder ontwikkelen. Door ook met onze consulting-diensten volop in te zetten op maatwerk en multidisciplinaire expertise zullen we onze klanten-werkgevers meer dan ooit blijven ondersteunen en ontzorgen in uitdagende tijden.

Nicolas Van Ro, die in de voorbije twee jaar de rollen van Sales Director en Director Securex Consulting combineerde, concentreert zich voortaan volledig op die eerste rol bij Securex.

Steven De Vliegher PR Specialist, Securex
Gilles Dujardin Client Experience, Weber Shandwick

 

Over Securex

Ondernemerschap is de motor van onze economie en werknemers zijn hierbij de sleutel tot succes. Securex ondersteunt startende en gevestigde ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming. Het gelooft sterk in een personeelsbeleid op maat van het individu en met oog voor duurzame inzetbaarheid. 

Securex is de partner bij uitstek in ondernemerschap en tewerkstelling. Het biedt ruime en geïntegreerde dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak voor ondernemers, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Bij Securex zit alles onder één dak. 

Securex behaalde in 2022 een omzet van 300 miljoen euro. De Groep Securex is actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en in Spanje, en telt 1.600 medewerkers verdeeld over 24 regionale kantoren. Zij zetten elke dag hun beste beentje voor en helpen 92.000 bedrijven, 150.000 zelfstandigen en meer dan 5.000 partners. 

www.securex.be