Securex introduceert Securex Wellbeing Platform

Webapplicatie helpt werknemers naar betere fysieke en mentale gezondheid 

Brussel, 15 april 2024 - HR-dienstverlener Securex brengt Securex Wellbeing Platform uit dat werknemers helpt bij het verbeteren van hun fysieke en mentale gezondheid en hun algemeen welzijn. Deze webapplicatie laat toe om gezondheidsproblemen en -risico’s op te sporen en die te voorkomen of te verbeteren door het welzijn te monitoren en proactief aan preventie te doen. Securex Wellbeing Platform legt de link met het aanvullend aanbod van online- en offlinediensten en partners van Securex om welzijn op het werk te meten en te verbeteren. Vanaf 15 april kunnen werkgevers die klant zijn bij Securex het platform ter beschikking stellen aan hun werknemers. ​  

Toegankelijke hulpbron voor werknemers 

Werknemers zijn de belangrijkste gebruikers van Securex Wellbeing Platform. Door hun eigen gewoontes te monitoren en deel te nemen aan gezondheidsbevragingen, krijgen ze inzicht in hun gezondheid en welzijn en kunnen ze gepaste acties ondernemen om eventuele problemen aan te pakken. Zo kunnen ze vanuit de webapplicatie afspraken maken in het kader van hun preventief welzijn, deelnemen aan 50 verschillende welzijnsuitdagingen en krijgen ze oefeningen en technieken aangereikt om bijvoorbeeld stress te verminderen en ergonomie op het werk te verbeteren. Dagelijks krijgen ze ook toegankelijke tips om hun welzijn te boosten en hun energieniveau op peil te houden. ​ 

Dirk Van de Walle, Algemeen Directeur van de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk van Securex: “Dankzij Securex Wellbeing Platform kunnen werknemers, werkgevers en betrokken hulpverleners de gezondheid en het welzijn van werknemers nog sneller en effectiever verbeteren. Met veel positieve gevolgen voor iedereen. Werknemers die zich fysiek en mentaal beter in hun vel voelen zijn veerkrachtiger en minder vaak ziek. Bovendien zorgt meer welzijnsondersteuning door de werkgever vaak tot meer betrokkenheid van de werknemer.” 

Extra inzichten voor werkgever en Securex  

Securex Wellbeing Platform geeft ook zowel de werkgevers van aangesloten organisaties als de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk van Securex - steeds met volledige aandacht voor privacyrechten - toegang tot anonieme rapporten en statistieken over de gezondheid en het welzijn van werknemers die het platform gebruiken. Zo krijgen ze nuttige informatie over mogelijke welzijnsproblemen en -risico’s in de onderneming die als basis kan dienen voor gerichte acties met het oog op verbeterde mentale en fysieke gezondheid van de werknemers. Voor specifieke categorieën van werknemers waarvoor een periodiek preventief medisch onderzoek wettelijk verplicht is, blijft de regelgeving van kracht. Verpleegkundigen en arbeidsartsen van Securex kunnen in deze gevallen de verzamelde medische informatie consulteren. Via het platform is het mogelijk om een afspraak in te plannen bij Securex. 

Hulplijn voor werkgerelateerde problemen  

Werkgevers die gebruik maken van het Employee Assistance Program (EAP) van de ‘Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk’ van Securex kunnen de webapplicatie vanaf 15 april aanbieden aan hun werknemers. Dit EAP is een hulplijn die werknemers 24 uur per dag, 7 dagen per week, ondersteuning biedt bij persoonlijke en werkgerelateerde problemen die hun welzijn kunnen beïnvloeden. Dat gebeurt met korte, oplossingsgerichte sessies die telefonisch worden gegeven gekwalificeerde en getrainde psychologen. 


Steven De Vliegher

PR Specialist, Securex

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Securex

Ondernemerschap is de motor van onze economie en werknemers zijn hierbij de sleutel tot succes. Securex ondersteunt startende en gevestigde ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming. Het gelooft sterk in een personeelsbeleid op maat van het individu en met oog voor duurzame inzetbaarheid.

Securex is de partner bij uitstek in ondernemerschap en tewerkstelling. Het biedt ruime en geïntegreerde dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak voor ondernemers, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Bij Securex zit alles onder één dak.

Securex behaalde in 2023 een omzet van 317 miljoen euro. De Groep Securex is actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en in Spanje, en telt meer dan 1.900 medewerkers. Zij zetten elke dag hun beste beentje voor en helpen 90.000 bedrijven, 140.000 zelfstandigen en meer dan 5.500 partners.

www.securex.be