Securex komt met kapitaalsinjectie aan boord bij BVI.EU.

Beide organisaties slaan de handen in elkaar voor een versterkt dienstenaanbod

Brussel, 15 mei 2023 - BVI.EU, ontwikkelaar van kwalitatief, duurzaam en innoverend bedrijfsvastgoed en Securex, partner in tewerkstelling en ondernemerschap, hebben een overeenkomst gesloten waarbij Securex met een kapitaalsinjectie aan boord komt bij BVI.EU. Dit partnerschap zal BVI.EU helpen bij de verdere groei in binnen-en buitenland. De twee partijen hebben plannen om een gemeenschappelijk aanbod te ontwikkelen om hun klanten nog beter te bedienen.

BVI.EU en Securex komen allebei tegemoet aan essentiële noden van kmo’s, die weliswaar van aard verschillen, maar hun respectievelijke oplossingen en diensten zijn complementair. BVI.EU biedt dienstverlening aan op het vlak van vastgoed met de ontwikkeling van duurzame en modulaire kmo-parken, mix bedrijvenparken bestaande uit diverse types bedrijfsvastgoed en bedrijfsgebouwen op maat waarbij de klant zoveel mogelijk ontzorgd wordt. Securex ondersteunt op zijn beurt werkgevers en ondernemers met een breed aanbod van HR-dienstverlening en verzekeringen.

In de toekomst zal Securex dankzij de samenwerking met BVI.EU de zelfstandigen en werkgevers onder zijn klanten ook oplossingen voor kantoor- en bedrijfsinfrastructuur kunnen voorstellen. BVI.EU kan dankzij Securex voortaan het verschil maken door meer in te zetten op aanvullende dienstverlening voor kmo’s, met Securex als HR-partner. ​

"We zijn uitermate enthousiast om een sterke partner als Securex mee aan boord te hebben. Samen zijn we meer dan ooit klaar en gemotiveerd om onze gezonde en ambitieuze internationale groeiambities te realiseren." zegt Michel Meers, stichter en voorzitter van de raad van bestuur van BVI.EU.
Alain Braive, CEO van Securex Insurance en Director Investment bij Securex: "BVI.EU is een toonbeeld van zeer actief en succesvol ondernemerschap. Tijdens eerdere samenwerkingen sprongen het professionalisme van BVI.EU en de duurzame kwaliteit van de afgeleverde projecten telkens weer in het oog. Securex heeft dan ook niet getwijfeld om te investeren in het kapitaal van BVI.EU om de verdere internationale groei van dit bloeiend Belgisch bedrijf mee te financieren."

Securex en BVI.EU hebben in de voorbije jaren meermaals samengewerkt. De verzekeringstak van Securex was in de rol van ad-hocfinancieringspartner betrokken bij verschillende bedrijvenparken die door BVI.EU in België werden ontwikkeld voor kmo’s, een klantensegment dat beide bedrijven gemeenschappelijk hebben.

Filip Baptist, CEO van Securex: "Securex wil zijn klanten maximaal ontzorgen op het vlak van ondernemerschap, tewerkstelling en verzekeringen. Een breed dienstenaanbod is daarin een belangrijke pijler, en net op dat vlak zorgt de sterke complementariteit tussen Securex en BVI.EU voor bijkomend potentieel. We richten ons allebei tot kmo’s en ondernemers, willen ons allebei verder Europees ontwikkelen, en zullen elkaars klanten dankzij de samenwerking een nog rijker dienstenpakket kunnen aanbieden. "
Jurgen Mesens, CEO van BVI.EU: "We zijn de laatste jaren sterk gegroeid bij BVI.EU, en we willen dat blijven doen, op een duurzame manier, zowel in binnen- als in buitenland. Het partnerschap met Securex zorgt meteen voor een nieuwe injectie aan kapitaal & knowhow. En onze nieuwe en bestaande klanten worden er alleen maar beter van, want met een gezamenlijk aanbod zullen we onze klanten nog beter kunnen bedienen en ontzorgen zodat ze hun focus volledig op hun corebusiness kunnen richten

BVI.EU, in 1999 opgericht door Michel Meers – tot voor deze transactie ook de enige aandeelhouder – is de pionier van kmo-parken en gemengde bedrijvenparken. Dankzij een uitgebreide expertise met zijn ‘built-to-suit’-aanbod kan BVI.EU inspelen op de specifieke vastgoedbehoeften van elk bedrijf. De projectontwikkelaar zet bijna-energieneutrale gebouwen neer dankzij het gebruik van de beste isolatiematerialen en duurzame energieoplossingen.

BVI.EU is vandaag actief in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Luxemburg en kende de afgelopen jaren een indrukwekkend groeitraject. Ook Securex opereert in vrijwel al deze landen en in Spanje.

Securex ondersteunt als HR-dienstverlener ondernemers en werkgevers in de ontwikkeling van hun onderneming en hun personeelsbeleid. Dat doet het met een breed geïntegreerd aanbod van diensten, die variëren van HR-administratie en loonberekening tot preventie en welzijn op de werkvloer, talentontwikkeling van werknemers en verzekeringsproducten.

Bram Smets

Founder, Brum Smith

Steven De Vliegher

PR Specialist, Securex

Over BVI.EU

BVI.EU is een vastgoedontwikkelaar met een indrukwekkend palmares in België. Het bedrijf breidt zijn activiteiten en knowhow nu uit naar Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Het bedrijf is al 25 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van semi-industriële bedrijventerreinen. Het voorziet in moderne modulaire gebouwen voor aankoop of verhuur aan zelfstandigen, starters, kleine en middelgrote Belgische en internationale bedrijven. Het aanbod omvat ook de zorg voor alle administratieve aspecten en praktische stappen in verband met de uitbating van de gebouwen. Aangezien de gebouwen voltooid en operationeel worden opgeleverd, kan de eindgebruiker ze onmiddellijk in gebruik nemen en zijn professionele activiteiten probleemloos voortzetten. De door BVI.EU ontwikkelde bedrijvenparken en -dorpen vormen een aanvulling op de stedelijke centra. Ze zijn gericht op duurzame economie en stimuleren de lokale en regionale economie.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Securex

Ondernemerschap is de motor van onze economie en werknemers zijn hierbij de sleutel tot succes. Securex ondersteunt startende en gevestigde ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming. Het gelooft sterk in een personeelsbeleid op maat van het individu en met oog voor duurzame inzetbaarheid.

Securex is de partner bij uitstek in ondernemerschap en tewerkstelling. Het biedt ruime en geïntegreerde dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak voor ondernemers, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Bij Securex zit alles onder één dak.

Securex behaalde in 2023 een omzet van 317 miljoen euro. De Groep Securex is actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en in Spanje, en telt meer dan 1.900 medewerkers. Zij zetten elke dag hun beste beentje voor en helpen 90.000 bedrijven, 140.000 zelfstandigen en meer dan 5.500 partners.

www.securex.be