Het Fonds Securex ondersteunt projecten die de toegang tot werk vergemakkelijken

Het Fonds sluit aan bij de missie van de HR-dienstverlener om tewerkstelling en ondernemerschap te stimuleren

Brussel, 19 september 2023 - Securex, partner in ondernemerschap en tewerkstelling, heeft het Fonds Securex opgericht. Het Fonds, in beheer van de Koning Boudewijnstichting, biedt middelen en verdere ondersteuning aan sociale organisaties met projecten die elk met een eigen insteek de toegang tot werk in België willen vergemakkelijken. Het Fonds steunt alvast projecten van de organisaties BeCode en YouthStart.

Filip Baptist, CEO van Securex: “Met de oprichting van dit Fonds wil Securex een bijkomende positieve bijdrage leveren tot onze maatschappij. De activiteiten van het Fonds Securex zijn volledig in lijn met de waarden en missie van ons bedrijf. Door gericht projecten te ondersteunen, wil het Fonds ondernemerschap en inzetbaarheid op de Belgische arbeidsmarkt duurzaam stimuleren. Concreet gaat het onder meer over betere toegang tot en meer diversiteit op onze arbeidsmarkt, de kansen maximaliseren om aan het werk te blijven, en de aandacht voor gezondheid op het werk ten allen tijde hoog te houden.”

BeCode en YouthStart, de eerste organisaties die worden gesteund

Het Fonds Securex gaat van start met de ondersteuning van lopende projecten in België van de organisaties BeCode en YouthStart.

BeCode, actief in Brussel, Gent, Charleroi en Luik, leidt (jong)volwassenen op tot professionele programmeurs en wil vanuit een sociaal inclusieve insteek een antwoord bieden op het nijpend tekort aan digitaal geschoolde arbeidskrachten. Het biedt een gratis, voltijdse opleiding van 7 maanden aan, gevolgd door een bedrijfsstage, waarbij kandidaten louter op basis van motivatie en potentieel worden geselecteerd. De opleiding focust daarmee bewust op een aantal doelgroepen die het traditioneel moeilijk hebben op de arbeidsmarkt.

YouthStart, het tweede initiatief, begeleidt in heel België jongeren met hoogstens een diploma hoger secundair onderwijs die niet werken en niet naar school gaan. Dit met het doel om hen te (her)activeren via een intensieve en gratis training van 8 dagen. Na de training krijgen de jongeren gedurende 6 maanden individueel begeleiding via samenwerking met organisaties die hen verder begeleiden in hun zoektocht naar een geschikte job, in het maken van de juiste studiekeuze of bij de opstart van een zelfstandige activiteit.

Beheerd door de Koning Boudewijnstichting en aangestuurd door Fons Leroy

Het Fonds Securex wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, die waakt over de processen binnen het Fonds en zorgt voor de administratie en contracten met weerhouden organisaties.

Brieuc Van Damme, CEO van de Koning Boudewijnstichting: “De Koning Boudewijnstichting speelt een centrale rol in de ontwikkeling van vaardigheden en talenten doordat ze op maat gemaakte programma’s en initiatieven ondersteunt. Zo helpt de Koning Boudewijnstichting nieuwe kansen en opportuniteiten te creëren voor de meest kwetsbare groepen binnen de maatschappij.”

Voorzitter van het beheerscomité van het Fonds Securex is Fons Leroy, die tot 2019 veertien jaar afgevaardigd bestuurder was van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Sindsdien geeft Fons Leroy onder meer lezingen over humanresourcesmanagement en arbeidsmarktbeleid, is hij assessor voor het European Network of Public Employment Services en voorzitter van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen), het Beroepenhuis, de Ronde Tafel Arbeidszorg en het JEZ!-fonds. Nu wordt hij eveneens voorzitter van het beheerscomité van het Fonds Securex.

Fons Leroy, voorzitter van het beheerscomité van het Fonds Securex: “Het is hoopgevend dat in deze turbulente tijden bedrijven zoals Securex hun maatschappelijke impact willen vergroten. Dankzij het Fonds Securex krijgen kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt nieuwe kansen inzake professionele integratie en werk. Zo bouwen we met dit Fonds mee aan een hogere werkzaamheidsgraad in ons land, de voorwaarde voor meer welvaart én welzijn!”

Steven De Vliegher

PR Specialist, Securex

Over de Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting wil bijdragen aan een betere samenleving in België, in Europa en elders in de wereld.

De Stichting is een actor van verandering en innovatie ten dienste van het algemeen belang en van de sociale cohesie. Wij willen een zo groot mogelijke impact door de capaciteit van de organisaties en de individuen die bijdragen aan een betere samenleving te versterken. Wij stimuleren een doeltreffende filantropie van particulieren en bedrijven in België, in Europa en in de wereld.

Onze programma’s zijn duurzaam en beslaan zeer verschillende domeinen: sociale rechtvaardigheid en armoede, gezondheid, erfgoed en cultuur, maatschappelijk engagement, internationaal, opleiding en ontwikkeling van talenten, Europa en klimaat, leefmilieu en biodiversiteit.

De Koning Boudewijnstichting werd opgericht in 1976 toen koning Boudewijn 25 jaar op de troon zat.

www.kbs-frb.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Securex

Ondernemerschap is de motor van onze economie en werknemers zijn hierbij de sleutel tot succes. Securex ondersteunt startende en gevestigde ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming. Het gelooft sterk in een personeelsbeleid op maat van het individu en met oog voor duurzame inzetbaarheid. 

Securex is de partner bij uitstek in ondernemerschap en tewerkstelling. Het biedt ruime en geïntegreerde dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak voor ondernemers, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Bij Securex zit alles onder één dak. 

Securex behaalde in 2022 een omzet van 300 miljoen euro. De Groep Securex is actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en in Spanje, en telt 1.600 medewerkers verdeeld over 24 regionale kantoren. Zij zetten elke dag hun beste beentje voor en helpen 92.000 bedrijven, 150.000 zelfstandigen en meer dan 5.000 partners. 

www.securex.be