Securex en Fitbees lanceren 30 dagen challenge om fit en gemotiveerd te blijven tijdens lockdown

HR dienstverlener Securex en Fitbees, gespecialiseerd in het ontwikkelen van online gezondheidsprogramma’s, lanceren de 30 dagen challenge rond gezondheid, veerkracht en motivatie tijdens de COVID-19 lockdown. Gedurende 30 dagen krijgen deelnemers een e-mail met een uitdaging en tips en tricks om het hoofd koel te houden. “Deze crisis brengt enorm veel druk met zich mee. Het is belangrijk dat werkgevers hiervoor begrip tonen en hun medewerkers helpen hiermee om te gaan. Aanzetten tot meer beweging is daarbij cruciaal,” zegt Eva Vandenheede, manager Wellbeing bij Securex.   

Fitbees is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van online gezondheidsprogramma’s. Zij werken sinds enkele jaren nauw samen met Securex Vitality, dat inzet op coaching en workshops rond gezondheid.

De twee lanceren nu samen de 30 dagen challenge waarbij werknemers worden uitgedaagd om gezond, gemotiveerd en veerkrachtig te blijven. Een tweetal opdrachten zijn specifiek gericht op thuiswerk, maar de 30 dagen challenge is verder geschikt voor elke doelgroep.

Via het programma willen we werknemers ondersteunen om een zo gezond mogelijke levensstijl na te leven, zoals voldoende bewegen, letten op ademhaling en gezonde voeding. Met de challenges gaan de werknemers ook stilstaan bij hun eigen talenten en veerkracht,” zegt Evelyn Watteeuw van Fitbees.

De uitdagingen hebben als doel de band met collega’s en de nauwe omgeving hoog te houden of zelfs te versterken. 

Het contact met collega’s is door de lockdown abrupt ingrijpend veranderd. Het is belangrijk dat collega’s zich toch nog verbonden voelen met elkaar in deze moeilijke periode. Daarom hebben we de 30 dagen challenge zo ontworpen dat deelnemers kunnen aangeven bij collega’s wanneer ze een uitdaging hebben gedaan en worden ze gestimuleerd om ook vrienden en familie uit te dagen om deel te nemen,” zegt Eva Vandenheede van Securex.

Corona geeft stress

Securex stelt de tool gratis ter beschikking voor werkgevers en hun werknemers. Op die manier kunnen werkgevers aan hun werknemers het signaal geven dat ze de extra stress die deze situatie met zich meebrengt, begrijpen.

Extra spanningen voelen is normaal in deze periode. Met bewuste zorg en de nodige aandacht hoeft dit echter niet uit de hand lopen. We raden voldoende bewegingsmomenten aan, waarbij mensen buitenlucht opzoeken en prikkelarme (schermvrije) periodes inlassen,” zegt Eva Vandenheede van Securex.  

Deelnemers kunnen zich inschrijven via deze link en de challenge kan gevolgd worden via de sociale media kanalen van Fitbees (LinkedInFacebook en Instagram).

Contacteer ons
Steven De Vliegher PR Specialist
Steven De Vliegher PR Specialist
Over Securex

Ondernemerschap is de motor van onze economie en werknemers zijn hierbij de sleutel tot succes. Securex ondersteunt startende en gevestigde ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming. Het gelooft sterk in een personeelsbeleid op maat van het individu en met oog voor duurzame inzetbaarheid. 

Securex is de partner bij uitstek in ondernemerschap en tewerkstelling. Het biedt ruime en geïntegreerde dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak voor ondernemers, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Bij Securex zit alles onder één dak. 

Securex behaalde in 2022 een omzet van 300 miljoen euro. De Groep Securex is actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en in Spanje, en telt 1.600 medewerkers verdeeld over 24 regionale kantoren. Zij zetten elke dag hun beste beentje voor en helpen 92.000 bedrijven, 150.000 zelfstandigen en meer dan 5.000 partners. 

www.securex.be