Securex en Officient brengen loonbeheer en HR-processen samen in 1 digitaal platform

Securex versterkt digitale HR-dienstverlening en sluit langetermijnsamenwerking met Belgische start-up Officient

HR-dienstverlener Securex gaat een verregaande samenwerking aan met de Belgische startup Officient. Door als eerste van de grotere HR-dienstverleners in België zowel loonadministratie als de belangrijkste HR-processen aan te bieden op één centraal platform, creëert Securex een primeur voor zijn Belgische en internationale klanten. De uitgebreide samenwerking met Officient zorgt ervoor dat de 88.000 werkgevers die met Securex werken meer efficiëntie, overzicht en inzichten zullen krijgen in hun HR-processen wanneer zij gebruik maken van het nieuwe platform.

Uniek in België

Securex biedt dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Securex is een van de weinige HR-dienstverleners in België met een dergelijke alomvattende dienstverlening.

Om zijn klanten in België en internationaal nog meer voordeel te bieden binnen die brede aanpak, neemt Securex nu Officient in de arm om één multinationaal platform uit te bouwen. Dat platform gaat verder dan louter een standaardkoppeling van een interface aan een loonmotor.

Filip Baptist, CEO van Securex: “Heel wat bedrijven willen een HR-partner die niet alleen lonen berekent, maar ook op een geïntegreerde manier oplossingen aanreikt voor hun bredere HR-noden. En vaak niet enkel in België, maar ook buiten onze landsgrenzen. Het nieuwe platform biedt hen één centrale oplossing met een digitale interface die qua gebruiksvriendelijkheid in België zijn gelijke niet kent.”

Officient is een gebruiksvriendelijke toepassing voor het beheren van HR-processen zoals contracten, bedrijfswagens, functioneringsgesprekken, onboarding, opleidingen … dat bovendien kan gekoppeld worden aan een uitgebreid segment van andere bedrijfsapplicaties.

Michiel Crommelinck, Co-founder en CEO van Officient: “Veel werkgevers beheren hun HR-processen nog via spreadsheets of zelfs op papier, waardoor HR-data vaak versnipperd zit. Onze gezamenlijke ambitie is om, dankzij digitalisering, bedrijven meer te laten halen uit hun HR-administratie. Daar wordt door deze samenwerking eindelijk op grote schaal werk van gemaakt.”

Langetermijnsamenwerking met internationale dimensie

Door de langetermijnsamenwerking met Officient kan Securex het centrale klantenplatform nog sneller en gebruiksvriendelijker introduceren in de markt, waardoor het zijn digitalisering fors opdrijft.

“Door de samenwerking kan Securex focussen op zijn sterkte, uitstekende HR-dienstverlening, en die aanbieden op een uniek geïntegreerd platform dat is gebouwd door de beste externe partner die in België en omstreken te vinden is”, zegt Filip Baptist.

De nieuwe samenwerking komt de klanten van Securex in België ten goede, maar ook in de andere Europese landen waar het actief is (Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Spanje).

Filip Baptist: “Veel van onze klanten willen hun HR-data en -beleid centraliseren, en dan ook nog eens vaak over landsgrenzen heen. Dankzij de samenwerking met Officient zal Securex dit effectief kunnen aanbieden. Een dergelijk multinationaal en digitaal HR-platform is uniek in België.”

Voor Officient is de samenwerking met Securex de ideale springplank voor de internationale ambities van de startup.

“Deze samenwerking staat ons ook toe om ons team van 24 medewerkers gevoelig uit te breiden”, vult Michiel Crommelinck aan.

Impact voor de gebruikers

De grote voordelen voor de klanten van Securex worden de verbeterde gebruiksvriendelijkheid, tijdswinst door hogere efficiëntie en het feit dat ze gemakkelijker meerwaarde uit hun HR-administratie kunnen halen, zoals eenvoudige en actuele inzichten in hun ziekteverzuim, loonkost en retentie.

Alle klanten van Securex zullen toegang krijgen tot het platform via Officient. In het tweede kwartaal van 2020 kunnen de eerste klanten al gebruik maken van het platform; eind dit jaar zullen al enkele duizenden klanten van de nieuwe samenwerking kunnen genieten.

Voor foto's: https://we.tl/t-qEMPo7ossa

*** 

Over Officient

Officient (www.officient.io) is het cloud platform waarmee je meer uit hr-administratie haalt. Het maakt je loon- en personeelsadministratie vlot en overzichtelijk, en stimuleert je om met HR-data je bedrijf te verbeteren. Er is een koppeling met je sociaal secretariaat, en mensen kunnen hun data ook zelf raadplegen en up-to-date houden, wat uren tijd bespaart. Officient automatiseert hr-processen en ondersteunt je mensen van dag één.

Officient werd opgericht in 2017, telt 24 medewerkers en bedient meer dan 1300 kmo’s in meer dan 20 landen.

Contacteer ons
Securex - Steven De Vliegher PR Specialist
Officient – Bram Boriau Talking Birds Public Relations
Securex - Steven De Vliegher PR Specialist
Officient – Bram Boriau Talking Birds Public Relations
Over Securex

Ondernemerschap is de motor van onze economie en werknemers zijn hierbij de sleutel tot succes. Securex ondersteunt startende en gevestigde ondernemers in de uitbouw en groei van hun onderneming. Het gelooft sterk in een personeelsbeleid op maat van het individu en met oog voor duurzame inzetbaarheid.

Securex is de partner bij uitstek in ondernemerschap en tewerkstelling. Het biedt ruime en geïntegreerde dienstverlening op vlak van ontwikkeling en uitbouw van een eigen zaak voor ondernemers, personeelsadministratie en loonberekening, preventie en welzijn van werknemers, talentontwikkeling en het verzekeren van inkomens. Bij Securex zit alles onder één dak. 

Securex behaalde in 2021 een omzet van 280 miljoen euro. De Groep Securex is actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en in Spanje, en telt 1.700 medewerkers verdeeld over 28 regionale kantoren. Zij zetten elke dag hun beste beentje voor en helpen 95.000 bedrijven, 150.000 zelfstandigen en meer dan 5.000 partners.

www.securex.be